Vofo skal bli Miljøfyrtårn-sertifisert

Vofo sitt hovedkontor skal Miljøfyrtårn-sertifiseres, og sekretariatet jobber nå med å utarbeide miljøpolicy og hvilke tiltak som skal gjøres for å redusere organisasjonens miljøpåvirkning.
Fire personer rundt et møtebord
Fra venstre: Rådgiver Anne Berit Sveen, rådgiver Xiaowei Aakervik, seniorrådgiver Mari Winsents og assisterende generalsekretær Mats Grimsgaard.
– Vi må starte med oss selv

Kriteriesettet Vofo sertifiseres etter er det som gjelder for organisasjoner, i tillegg til felleskriteriene for private og statlige virksomheter. 

Hva er miljøfyrtårn?

Miljøfyrtårn er et miljøledelsessystem og sertifiseringsverktøy som skal hjelpe virksomheter til å redusere sin miljøbelastning og stimulere til grønn omstilling. Miljøfyrtårn er en nasjonal sertifiseringsordning, og ble som den første nasjonale ordningen i Europa anerkjent av EU i 2017. Miljøfyrtårn er dermed likestilt internasjonale merkeordninger som EMAS og ISO 14001.

– Vi ønsker å lære av denne prosessen, og ta med oss noen tiltak og forslag til hvordan studieforbundene kan jobbe med miljøpåvirkning og bærekraft. Sertifisering av egen virksomhet er et viktig startskudd for arbeidet med bærekraft i vår sektor, sier Stian Juell, generalsekretær i Vofo.

Les mer på miljofyrtarn.no