Samarbeid om ressursformidlere
Norsk Folkehjelp Oslo, Oasen og Norsk Filmklubbforbund møttes på Vofo Oslos medlemssamling. Der fikk de ideen til samarbeid om kunnskap for ressursformidlere.
Hva er en ressursformidler?
En ressursformidler er en person som formidler informasjon om idretts- og fritidstilbud for barn og unge, samt helseinformasjon og andre viktige temaer knyttet til helse blant annet for voksne. De gir informasjon på flere språk (arabisk, somali, pashto/dari, ukrainsk, urdu) og hjelper mennesker som kanskje ikke behersker norsk godt eller har lite kontakt med storsamfunnet, forklarer Susana Biamon, daglig leder for Oasen.

-Norsk Folkehjelp Oslo, Oasen har bl.a. to pågående tiltak:
Ressursformidler for god helse for alle og ressursformidler for lek og fritidstilbud for barn og unge, støttet av Stiftelsen Dam. Prosjektet er spesielt rettet mot områder med sosioøkonomiske utfordringer, hvor behovet for skreddersydd informasjon på flere språk er stort.
-Ressursformidlerne har månedlige fagmøter hvor de inviterer institusjoner, organisasjoner, forbund eller fagpersoner for å dele informasjon om relevante tilbud. Slik kan ressursformidlerne videreformidle informasjon og kunnskap til sine målgrupper i tråd med tiltakene de jobber med.
I februar ble Norsk Filmklubbforbund invitert til et fagmøte for å fortelle om nye muligheter for formidling. Ressursformidlerne fikk bl.a. informasjon om hvordan man kan bli medlem i en filmklubb eller starte sin egen filmklubb. Dette er kunnskap de kan fortelle videre.
–Vi håper dette bidrar til at flere får vite om filmklubb – som er et lavterskeltilbud for å se film og møte andre. Det koster mindre enn å gå på vanlig kino, og det finnes filmklubber over hele Oslo, som studentfilmklubben Cinema Neuf på Majorstua, Oslo filmrullklubb som bare viser film på god, gammel analog filmrull, og Vega scene med sine tre filmklubber for barn og unge, sier Marte Stapnes, daglig leder for Norsk Filmklubbforbund.

-Vi fikk også mange gode innspill på medlemssamlingen om hva vi kan gjøre for å spre ordet om hvordan starte filmklubb selv. Byen trenger flere filmklubber, spesielt for barn og unge. Alt man trenger for å starte filmklubb er noen frivillige som har lyst til å lage et samlingspunkt for folk, og forhåpentligvis vil dette samarbeidet gjøre at vi får fortalt flere om hvordan man kan lage en egen filmklubb.
Vofo Oslo er glad for å kunne ha bidratt til dette samarbeidet gjennom vår møteplass. Det er nettopp slike arenaer som gjør det både mulig og viktig for organisasjoner å finne hverandre, dele kunnskap og utvikle nye og innovative ideer, som ikke minst vil komme Oslos innbyggere til gode.
Les mer om tidligere Vofos arrangementer og møteplasser: